Idag har vi gått och gått och gått och sen gått lite till. Simon har även idag gjort ett fantastiskt jobb som kartläsare! Planen för dagen var att se några parker som Johanna och Rickard tipsat om, samt att se Haight Ashbury som är San Franciscos hippiekvarter. Vi tog en av de gamla spårvagnarna upp för de värsta backarna och gick sedan till LaFayette Park. Det är så lustigt med parkerna, kvarteren kan vara lite småsjaskiga men så fort det dyker upp en park blir husen flådigare och bilarna finare. Det är hett att bo vid parkerna helt enkelt! Efter LaFayette tog vi sikte på parken Alamo Square, där ju vinjetten till Huset Fullt är inspelad. På vägen dit gick vi längs en supermysig gata som heter Fillmore, där hittade vi en butik som sålde både Marimekko, Ittala och Design House Stockholm! Efter ytterligare en massa traskande kom vi fram till coola kvarteren vid Haight Ashbury. Här blandas shyssta klädbutiker med lite tveksamma tobaks-tillbehörs-affärer… Egentligen var vi ganska slut när vi kom fram till Golden Gate Park, men bestämde oss ändå för att gå in. Inne i parken är det ungefär lika stor del barnfamiljer som pundare och jag fick lite feeling för hur det måste sett ut i den här parken på 70-talet… Vi försökte hitta en japansk te-trädgård men det gick inte särskilt bra, både hungriga och trötta bestämde vi oss för att bege oss vidare. Efter en busstur hamnade vi i kvarteren vid Union street och Simon shoppade loss inne på Urban Outfitters och sedan gick vi och åt fantastiska tacos! Peppade på lite med shopping gav vi oss upp på Union Street som enligt kartan skulle vara bra shopping, men vi tyckte sådär. Dessutom började det regna så vi bestämde oss för att åka hem till hotellet. Allt promenerande och nya intryck gör iallafall mig väldigt trött och jag däckade en timme så fort vi kommit hem. Nu har vi precis kommit hem från kvällens middag och ska nog bara slappa ikväll. Imorgon hämtar vi ut vår bil och lämnar San Francisco för denna gången! (Simon hälsar och tackar för alla födelsedagsgratulationer, vi firar honom imorgon!)

2176910843

Share this story

COMMENTS Expand -
  1. Vi gratulerar, vi gratulerar , vi gratulerar våran Simme idag! Hurra, hurra vad du är bra! Massor av kramar och kärlek från fam. Wikstrand Kropp!

  2. GRATTIS GRATTIS!! Hoppas du får en bra dag simon (och lisa också)!
    Vilka härliga bilder! Det kurrar i min brödmage när jag läser om bageriet!
    jag fortsätter att följa och ser fram emot vidare läsning 🙂

  3. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN LILLEBROR!!!!! Oh jag vill också resa, det kryper i hela kroppen på mig och speciellt när jag läser om det ni varit med om och får se dom underbara bilderna! Ta det nu lugnt med hyrbilen och kör försiktigt!!! Puss & Kram från skogsmullarna på väg ner mot Skåne

  4. Mycket härliga bilder
    dom med husen tycker jag känna igen från en viss serie som gått på tv.minns inte vad den hette, men va det inte dom två små tvillingflickorna.

ADD A COMMENT

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *