Vilken dag vi har haft idag! Jag började dagen genom att sjunga för Simon, han var lite svårväckt… Eftersom vi hade ett fullspäckat schema idag så var det bara att lämna den varma sängen på vårt grymma hotell Holliday Inn, packa väskorna och checka ut. Först gick vi ner och åt frukost på samma ställe som vi ätit varje dag i San Francisco, Boudin! Efteråt hade vi en halvtimme ungefär innan vår båt till Alcatraz skulle gå, så vi gick och kikade på sjölejonen som ligger och solar sig i hamnen här. Simon tyckte att deras brölande var fantastiskt roligt och stog och gapskrattade och spelade in ljudet på sin iPhone…! Sedan var det dags att gå och ställa sig i kön för turen till Alcatraz. Vi hade hört massa bra om rundturen från Johanna och Rickard, så förväntningarna var höga. Väl på ön blev vi verkligen inte besvikna! Man får hämta ut en mp3-spelare och hörlurar som man sedan blir guidad runt på fängelset med. Helt grymt bra och superintressant! Efteråt gick vi omkring lite i trädgårdarna och kikade på alla måsar som har Alcatraz som sitt hem. Men även om detta kan tyckas som en lagom dagsutflykt så hade vi mycket på dagsordningen kvar! Nästa punkt var att hämta ut vår hyrbil som ju ska vara vår bästa kompis de närmaste veckorna. Efter väldigt mycket tjafs med uthyraren (han fick för sig att vi inte hade betalt extra för att vi är under 26) fick vi äntligen ut vår bil och begav oss ut genom stan. Med hjälp av en nyinköpt gps tog vi oss över Golden Gate, så fantastiskt vackert! Målet var Muir Woods, en stor redwoodskog ett par mil utan för SanFran. Det går verkligen inte att förklara redwoodskogarna, hur galet höga träden är, sagostämmingen och känslan av att vara väldigt, väldigt liten. Hur många bilder man än tar så kan man inte förmedla hur vackert det är. Man behöver liksom ljuden, lukten och solen som värmer på huden för att riktigt känna hur otroligt fint det är. Vi gick omkring i skogen i ungefär 2 timmar innan vi tog sikte på dagens slutdestination, Napa Valley. Vi hittade ett billigt motell med lite tveksam doft här i rummet, men vi är ändå väldigt nöjda. Jag bjöd Simon på trerätters middag med ett gott vin och nu har födelsedagsgrisen däckat här bredvid mig. Egentligen var det han som skulle skriva dagens blogginlägg, men vi hoppas på att han håller sig vaken imorgon kväll och kan berätta om dagen då istället. Imorgon bär det av mot ett par vingårdar för lite vinprovning, sedan styr vi kosan söderut mot Santa Cruz och Monterey.

20192118

13

1611171512141097568

21

Share this story

COMMENTS Expand -
 1. Hej Lisa (och Simon)!
  Det är så härligt att få följa med på er resa, vad mycket ni hunnit med redan! Härliga, härliga bilder 🙂

  Jag är jättenyfiken på vilka objektiv du tar med dig på en sådan här resa?

  Kör försiktigt!
  Kramar/Diana

 2. Men åhhh! Vilken skog, vilken stad. Och Alcatraz, vill också dit. Bilderna är helt underbara och stämningen känns ända hem. Massa pussar och kärlek

 3. Man blir glad när man läser det du skriver och ser dina bilder. Att du är en mycket skicklig fotograf det vet vi, och nog har jag anat är du är en mycket duktig skribent. Nu är jag övrtygad.

  Kul att se sjölejonen, Alcatraz och de andra bilderna. San Fransisco ser sig likt ut.

  Hoppas nu att färden söderut går bra. Kör försiktigt.

  Kram

 4. Hej vilken fantastisk skog! (Har svarat på ditt mail på vanliga adressen om frågorna vi hade). Ni får gärna knycka lite fröer här och där om ni hittar mogna fröställningar, det glömde jag säga. Tar ingen plats i bagaget. 🙂 Tror dock inte redwood-träd klarar sig på kolonin… Känsliga sorter får Frederik på Alnarp greja med i växthuset, han fick fröer från vassruggarna i Titicaca-sjön, hoppas de klarar sig. Bara inte sånt där “grass” som de har i USA på västkusten, då kommer ni inte genom tullen. Kramar och kör FÖRSIKTIGT!! Mamma

 5. Det ser jättehärligt ut! Den där skogen verkar helt magisk! 🙂 Hoppas ni får en fortsatt underbar resa. 🙂

 6. Åh, vad mysigt ni ser ut att ha det! Man blir helt besatt av denna blog, ännu mer än innan! Albin hade knappt vaknat idag när han frågade när ni kommer hem och om ni har köpt några spel till honom än. Han har nedräkning! Ebba längtar också efter er! Vi vill gärna se en bild på er bil och Albin vill gärna se en bild på en haj och blod! Massor av kramar från Moa, Ebba och Albin.

 7. Här kommer hälsning från oss allihopa i Skåne (genom Sandra) Bilderna är magiska och förmedlar en sån fantastisk känsla vi sitter nog alla lite drömmande här vid datorn. Det är lika mysigt varje morgon när man får slå igång datorn och läsa om ert äventyr. Lisa vad fin du är på sista bilden!!! Simon du är snygg som alltid ;0) Hoppas att du haft en bra födelsdag, som Lukas sa igår så får vi ha kalas för dig nästa gång vi ses för man kan ju inte fylla år utan att ha kalas 🙂 Have a safe drive towards the south så ser vi fram emot att höra från er snart igen. Puss & Kram från cirkusen i Laröd

 8. Hej!

  Jag tycker mycket om dina bilder, särskilt bilderna i reseskildringen de senaste dagarna.
  Kul med en resa i Kalifornien.
  En bild på er nya bästa kompis de närmaste veckorna skulle jag tycka om att se.

  Ha Kul!

  /Lasse

ADD A COMMENT

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *