Idag har vi kört längs kusten söderut på Highway 1. Naturen här är så vacker, och den får verkligen inte plats i en kameralins. Den ena vyn efter den andra väntar bakom nästa krön och man kommer på sig själv med att sitta och säga “OJ!” mest hela tiden. Jag har sett massvis med örnar och ett par pelikaner. Simon har varit fantastisk alla timmar bakom ratten på dessa krokiga vägar (och har haft ett väldigt tålamod när jag vill stanna och plåta hela tiden…). Som sällskap har vi haft massa avsnitt av P3 dokumentär. Sen eftermiddag kom vi fram till Santa Barbara. Eftersom det är påskdagen har inte allt öppet, så imorgon blir det lite shopping här och sen bär det av ner mot Malibu som vi tar som sista stopp innan vi drar till Vegas! Det har ju varit jordbävning i Mexiko som tydligen kändes en bit upp i Kalifornien, men vi kände inget, vi satt förmodligen i bilen då…

Albin, vi har inte sett några vithajar än, men vi kommer åka till Seaworld och där tror Simon att det finns vithajar, jag lovar att jag ska fota dom åt dig. Bilen måste vi lämna tillbaka innan vi åker hem, vi har bara lånat den medans vi är här. Men vi tycker fortfarande bäst om vår Blixten och Hulken!

42351

Share this story

COMMENTS Expand -
 1. Vilka helt underbara bilder Lisa (som alltid) och Simon vad jag förstår är du en hejare på att köra bil på dessa smala, slingriga vägar (pappa hade det inte lätt när vi gjorde samma resa för ca 2 år sedan), det var för smalt och högt för pappa Anders så vi var glada när vi kom fram till Santa Barbara.

  Ha en fortsatt bra resa och hör av er när ni närmar er våra gamla hemtrakter.

  Vegas !! håll i pengarna.

  Stor kram
  Svärmor

 2. Wow! Grym blogg! Du e verkligen duktig på att fota, har du lika stor koll på koder och bloggdesign? Jag har ett litet problem, har nyligen börjat blogga på blogg.se, allt fungerar som det ska men när man ska kommentera så ligger ALLA mina inlägg ovanför kommentarsfältet. Jag undrar om du vet hur jag kan fixa det? 🙂

  /Caroline

 3. Missa inte “Blenders in the Grass” när ni är i Santa Barbara området. Världens bästa smoothies! 🙂

 4. Hej vänner! Ser ut som om ni har det väldigt bra där borta i staterna. Vi beundrar att ni orkar delge er av er resa så mycket till oss här hemma, vi kommer själva ihåg hur trött man var efter en lång dags äventyr, förstår att Simon somnade häromdagen. Har Simon fått någon share the gold XXL på någon Mcdonalds? De borde finnas större än de vi köpte på väg till gbg. Håll i pengarna i Vegas och glöm inte att det som händer i Vegas stannar i vegas! Kram på er och ha det underbart.

 5. VA KUL ATT NI SKA TILL SEA WORLD HOPPAS ATT NI SER NÅGRA VITHAJAR , MEN JAG (EBBA) VILL GJÄRNA ATT NI SKA FOTA SPEKHUGARE.
  MEN NI KAN VEL GÅ NI PÅ EBBAMUSIKEN OCH SE VAD JAG HAR GJORT HOS MORFAR.GLÖM INTE SIMON(JAG VILL OCHSÅ HA NITENDO SPEL HELST MARIO NÄR MAN KÖR BILAR,DET DÄRA NÄR MAN ÄR EN FOTOGRAF
  KRAM EBBA & ALBIN

 6. Det bästa med att gå upp på morgonen just nu är att kolla din blogg på iphonen, Visste inte att Kalifornien var så vackert! Mysigt också att bara sitta i bilen ihop och prata och lyssna på P3 dokumentär. Vi är hemma igen efter två dagar i Höör. Lillo har varit hög av lek med Ludwig, Johanna och påskagodis så hon sov länge idag. Idag ska vi fixa lite här hemma sen är det ju dagis och jobb imorgon. Puss puss va rädda om er

 7. Good Morning! Eller ska jag säga good night kanske ;0) Att titta på bilderna är som att läsa en bok fast tvärtom. När jag läser en bok målar jag själv upp hur karaktärerna i boken ser ut och ritar upp biler på platserna och omgivningarna. När jag tittar på dina bilder finns redan bilderna där så klara men jag drömmer ihop hur historien skulle vara på jusr dessa platser. Det är underbart för man får drömma sig bort ett tag till detta otroligt vackra ställe ni är på. Tusen Tack för att ni delar med er!!!! Så roligt för oss här hemma som i skrivande stund tittar ut över ett regnigt och gråruggigt öresund… Men det skulle vända och på torsdag har dom lovat 10 plusgrader och en stor sol, hoppas att dom har rätt! Simon när ni passerar Dana Point bara måste ni besöka Harbor Grill som ligger ända nere i hamnen, kommer du ihåg? Kolla om deras calamari fortfarande är liuka god och deras tunna crispiga pommefrites! Jag har faktiskt fortfarande kvar deras visitkort i plånboken och har lovat mig själv att jag ska besöka det stället en gång till innan jag dör. Adressen dit är 34499 Golden Lantern, Dana Point, CA 92629 och har telefonnummer 949 240 14 16 om ni vill ringa och boka! Deras hemsida är www. harborgrill.com Ha en fortsatt mysig drive! Puss & Kram Sandra

 8. En fantastisk bild den första, den skulle jag kunna se på dagligen i en förstoring på väggen. Har ätit frukost i sängen, läser en australisk psykolog om “nature-guided therapy”, återvänder ofta till den boken, han sätter ord och forskningsbevis till det ni förmedlar med bilder och berättelser – att man blir så GLAD och får en helt annan livskänsla av att konfronteras med naturen, storslagenheten,sinnesintrycken. Så ladda upp… och tack för vad ni ger oss! Nu ska jag klämma några slutanteckningar, sedan ut och räfsa kastanjelöv. Kanske går Mien-isen upp helt idag, det knakade spännande igårkväll. Kram mamma

ADD A COMMENT

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *