Hej och hallå! Tanken var att jag skulle skriva blogginlägget igår på min födelsedag men efter att ha kört + ätit och druckit gott så orkade jag inte hålla ögonen öppna och övergav (LÄS Somnade) Lisa när hon fixa med bilderna. För att gottgöra så skriver jag om dagens händelser! I skrivande stund ligger jag i sängen på Eldorado Inn i Monterey. Och hur hamnade vi här undrar ni? Jo dagen började med frukost på Gillwood café i Napa (där vi även såg en enorm Ben & Jerrys glassbar, stängt dock..). Efter frukost hade vi spanat in vinprovning längre norrut på Slottet Castello di Amorosa, ett stort slott som fungerar som vingård och turistattraktion. Vi gick en tour och fick veta allt från varför Napa Valley lämpar sig som vindistrikt till processen från druva till färdigt vin. Jätteintressant för oss som inte kan så mycket om vin och som råkade plocka en dyr vin från vinkällaren när vi skulle ha fest (ledsen farsan men nu kan jag kanske utläsa vilken jag ska välja till nästa fest). Slottet var jättecoolt och byggt under 90-talet som en replika av en Italiensk kyrka/slott från 1200-talet. Den gick ner tre våningar under jorden med labyrinter av vintunnor så långt ögat kunde nå. Det hela slutade med vinprovning (jag smuttade och Lisa kunde smaka lite mer) och vi köpte med oss en flaska vitt vin och ett dessertvin som inte kan hittas på något annat ställe än på slottet.

När klockan började närma sig lunch körde vi söderut med sikte på Santa Cruiz. Tråkigt nog var vädret så dåligt att det blev bara ett snabbt stopp på ett pizzaställe (Första pizzan i USA och vi blev inte besvikna, Cowabunga!) och istället valde vi att köra vidare till Monterey. Det blev snabbt bilköer men turligt nog hade vi bränt ut hur många avsnitt som helst av Tankesmedjan i P3 som vi lyssnade på. Väl framme i vackra Monterey körde vi på Pacific Str. och såg Hotell och Inn kanta gatorna. Vi hade ingen aning vilken vi skulle välja så det slutade med att vi tog en längst nere på gatan på hörnet. När vi gick in i det lilla båset mötes vi av en söt liten gubbe och rumskostanden inkl. tax var 66 dollar natten. Superbra! Nu ska vi snart ut och käka och imorgon blir det Pebble Beach, lovers point och Hamnen (om vädret blir bättre!!!) Mer bilder imorgon förhoppningsvis eftersom det idag blev mycket körande!

mont001mont002mont003mont004mont005mont006mont007mont008mont009mont010