It's not personal,

It's BUSINESS

Webbkursen för dig som lära dig ALLT om hur det funkar att börja fotografera för företag och tidningar.

Jag guidar dig genom det du behöver veta, vad

du måste ha koll på, vilka skyldigheter du har,

hur du prissätter, hur du bemöter kunder, hur du skapar ett säljande bildmaterial och mycket, mycket mer!

Vid kursens slut kommer du ha ett nytt bildmaterial som passar perfekt för att börja marknadsföra dig mot dina nya kunder!

En klockren investering för dig som vill ha fler möjligheter och mer omsättning i ditt företag!

Redo att attrahera nya kunder och tjäna mer?

Att komma igång och fotografera för företag och tidningar kan kännas som en djungel. Känns det som att redaktören pratar ett annat språk? Som att du inte får grepp om vad AD:n egentligen vill ha? Jag har nästan 20 års erfarenhet av att fotografera kommersiellt och redaktionellt, jag har varit med om det mesta och vet hur jag ska undvika misstag. Nu lär jag ut ALL min kunskap i denna nya webbkursen!

I denna webbkurs får du ta del av sådant som inte går att googla sig till. Kunskap som du hittills bara kunnat få genom att antingen gå en fotoutbildning eller göra alla misstag den hårda vägen. Tills nu!

Jag är så ärad och stolt över att du är sugen på att låta mig öppna nya dörrar och guida dig mot att jobba färre timmar, öka din omsättning och ha riktigt kul!

Kursen är stängd för denna gången men anmäl dig gärna till mitt nyhetsbrev för att få info om när den släpps nästa gång!

FOTOgraf

Fotograf

Fotograf

Sara Nilsson

Linda Eliasson

Laila Vestlie

“Lisa Wikstrand har förmågan att kunna förklara för mig så det blir både enkelt men otroligt motiverande. Det är som att hon talar direkt till mig och jag har ett sådant starkt förtroende för hennes expertis och genuina önskan om att få andra att lyckas"

"Så otroligt (!) innehållsrikt! Ditt lugn och din tydlighet både i språk men också med bifogade exempel, mallar och intressanta intervjuer med branschfolk ger kursen ett enormt mervärde. Kul och viktigt inslag med formulerade förslag till uppgifter för deltagaren. Särskilt bra med fokus på prissättningsdelen! Viktigt!"

"WOW! Om du vill börja fota företag och vill få en bra & realistisk grund att stå på, så är detta kursen för dig.

Lisa går väldigt grundligt igenom olika typer av jobb på ett väldigt pedagogiskt sätt, sakligt och fyller upp med sina egna tankar och hur hon jobbar, vilket är GULD för en som känner sig lite vilsen."

Företag

Tidningar

Bildbyrå

... redan idag tar uppdrag som fotograf.

Den här kursen passar dig som...

01.

Du plåtar kanske mestadels privatpersoner och känner dig redo att ta nästa steg? Eller känner dig nyfiken på att kanske komma igång som egenföretagare på heltid? Då är denna kursen för dig! Att ta sin an företagsfoto ger dig ännu ett ben att stå på i ditt företagande och gör dig mindre känslig för svajig världsekonomi.

... tröttnat på att sitta och vänta på att uppdragen ska dimpa ner i inkorgen.

02.

Med både kommersiell och redaktionell fotografering kan du skapa dina egna uppdrag och sälja in! Jag berättar allt om hur du går tillväga.

... vill jobba färre helger.

03.

Är du också trött på att inte kunna vara med på några helgaktiviteter på hela sommaren? Att frenetiskt kolla SMHI stup i kvarten för helgens bröllop? Genom att rikta sig mer mot kommersiella kunder så slipper du mycket av helg- och kvällsjobb och kan istället jobba på kontorstider!

Du får:

- ALL min kunskap i hur du riktar dig mot företag och tidningar

- Avgörande skillnader i approach och tillvägagångssätt gentemot privatpersoner

- Jag tar med dig steg för steg i hela processen från förfrågan till fakturering och du får följa med på flera olika uppdrag har jag gjort

- Jag berättar exakt hur jag prissätter, hur mina offerter ser ut och hur jag utformar dem för att locka kunden att välja mig

- Hur du skapar egna uppdrag istället för att vänta på att telefonen ska ringa

- 3 (!) intervjuer med vana bildköpare och hur de tänker

- 1 intervju med SEO-expert hur du lägger upp din hemsida

- Jag berättar om fallgropar som kan stå dig riktigt dyrt och hur du undviker dem

- Dolda sätt att tjäna pengar på samma bild om och om igen? Jajamän!

och MYCKET mer!

Vad du kan förvänta dig

Jag har jobbat med denna kursen i många år och hållit den flera gånger som en workshop, men nu är det alltså dags att låta den få nya vingar på webben. Du kommer få en stabil grund att stå på med mycket trygghet och kunskap för att kunna ta dig an nya typer av kunder och uppdrag, inte bara rent praktiskt men också hur du faktiskt behöver ha en annan approach till dina företagskunder. Bilderna spelar en HELT annan roll än de du tar för en privatperson och att ha stenkoll på det kommer ge dig ett enormt försprång. Jag guidar dig förbi vanliga misstag som kan kosta dig inkomst och berättar om sura läxor jag har varit med om så att DU slipper.

Du går kursen i helt egen takt och alla filmer är nedladdningsbara.

FAQ

Hur länge har jag tillgång till kursen?

Behöver man inte ett stort kontaktnät?

Du har tillgång till portalen i ca 1 år och alla filmer är nedladdningsbara så du kan gå den helt i din egen takt!

Nej, det är en missuppfattning, men det behöver du faktiskt inte. Jag berättar hur du kan använda dig av det du har just nu och hur du kan bredda det. Ta det från en introvert mingelhatare, det går att få uppdrag ändå!

Jag har ju inga bilder från företagsuppdrag, hur ska jag kunna få in kunder?

Jag har inte råd...

Det är tuffa tider just nu men också därför så är det så viktigt att faktiskt skaffa fler möjligheter att tjäna pengar på i sitt företag. Köper du min kurs så kommer den betala tillbaka sig på första uppdraget, det vet jag! Dessutom kommer din nya kunskap kunna generera nya uppdrag, år efter år efter år. Se det som en investering! Det finns också möjlighet att delbetala på 6 månader.

I kursen ingår faktiskt flera olika uppdrag där tanken är att du ska kunna producera bildmaterial som du kommer kunna använda på din hemsida och locka in nya kunder. Jag lägger stort fokus på hur du skapar ett användbart bildmaterial som kunden är nöjd med.

Nyckeln till lyckade

kommersiella jobb!

Men tänk dig nu istället att du precis har levererat bilder till en ny företagskund. Det går några minuter och sen kommer svaret. "WOW! Hur lyckades du med det där? Det kommer bli helt omöjligt att välja bilder här! Vi vet redan nu att vi kommer vilja köpa FLER bilder än de vi kom överens om i offerten. Tack!"

När jobbet är levererat och klart så har du kanske fakturerat mer än vad du någonsin har gjort för bara ett par timmars fotograferande, långt mer än ett bröllop (dessutom utan dyra kostnader för album och printar!) Det bästa av allt? Du har kunnat göra allt på kontorstid.

Har du någon gång gjort ett företagsjobb och bara känt dig totalt lost? Att det känns som att du inte har en aning om vad kunden kommer känns sig nöjd med och att allt bara känns SÅ förvirrande? Eller du kanske vill fotografera för tidningar men det verkar så krångligt?

Du kan ju det här med fotografering, det vet jag! Men att ställa om från privatpersoner till företag och tidningar kräver en hel del kunskap för att inte ramla ner i helt onödiga fallgropar. Tyvärr leder okunskap till så mycket förlorad inkomst för duktiga fotografer som inte har koll på hur branschen funkar och vad du faktiskt har rätt till.

"Att få tillgång till Lisa Wikstrands erfarenheter och insikter är som att ha en mentor vid sin sida. Jag är så tacksam för de ovärderliga råd hon delar med sig av, som inte går att hitta någon annanstans."

Laila Vestlie

Fotograf

Fotograf

Amanda Falkman

Emmelie Sehlin

"Alltså wow! Vilken kurs, vet inte ens var jag ska börja MEN, den innehåller verkligen allt man behöver veta. Enkelt förklarat, intervjuer, mallar och bäst av allt - exempel och to do's för sig själv och var man kan börja! Det är kursen som du verkligen behöver!

Grymt jobbat Lisa!"

"Basic Blixt var förrätten och nu väntar the masterpiece! I ”It’s not personal, it’s business” delar Lisa så generöst med sig av sin kunskap och erfarenhet för att utbilda nästa generations komersiella och redaktionella fotografer."

"Jag använde mig av din prissättningsguide, tog i från tårna och vågade offerera ungefär som du föreslog. De tog offerten utan att blinka, OCH köpte fler bilder än jag trodde. SÅ glad för dina klokskaper och smarta tips!"

o

Asa Grindal

Köp KURSEN

It's not personal, It's BUSINESS

Jag har tjänat 50 000:- på 2,5 timmars fotografering (och inte en enda utgift kopplat till uppdraget). Hur? Det stavas FÖRETAGSFOTO, ett genomtänkt bildmaterial och smart prissättning.

Om du använder min prissättning på ETT företagsjobb med en timmes fotografering och kunden köper 4 bilder, så har du tjänat in HELA kursen.

Under nästan 3 timmars videomaterial får du all min expertis! Alla filmer är nedladdningsbara och du har tillgång till portalen i minst 1 år.

Ett axplock av det som ingår i kursen

• 7 olika uppdrag och hur jag löste dem
• Hur jag skriver mina offerter
• Vilka lagar du måste ha koll på

• Intervjuer med AD, bildredaktör och marknadschef, hur tänker en bildköpare?

• Vilka priser som gäller för olika typer av uppdrag
• Hur du bygger ett nätverk
• Vad olika typer av kunder förväntar sig att du ska leverera

• Hur du skriver säljmail

• Att-göra listor

• Tips på hur du kan kontakta de du vill jobba med
• Intervju med SEO-expert för att du ska kunna optimera din hemsida
• Enkla sätt att tjäna pengar på samma bild flera gånger

och mycket mer!!

6 900 :- ink moms

(5 530 :- ex moms, möjlighet till 6 månaders avbetalning finns)

Erbjudande!

It's BUSINESS + Basic Blixt = SANT

8 600 :- ink moms

Jag släpper även möjligheten att köpa min populära grundkurs i blixtfotografering Basic Blixt tillsammans med It's BUSINESS, med 1000:- rabatt när du köper båda!

Ta chansen och lär dig även att hantera din blixt för att hantera alla svåra situationer som dyker upp. Denna kurs går INTE att köpa separat utan detta erbjudande gäller enbart för dig som väljer att köpa It's not Personal, It's Business.

(6 680 :- ex moms, möjlighet till 6 månaders avbetalning finns)

"Tror inte du fattar hur bra kursen är? Jag har gått många kurser, men detta är så jäkla bra."

Sara Nilsson

Nyfiken på att höra mer av mig?

Podcast

21 april 2024

Fotokollektivet avsnitt 26

LYSSNA HÄR

Välkommen till ett nytt superbra avsnitt med våran underbara gäst Lisa Wikstrand @lisa_wikstrand!

I det här avsnittet pratar vi med Lisa om hur det är att fota privatkunder kontra kommersiellt och Lisa är ju en jädra stjärna i området!

UNDRAR DU NÅGOT?

Jag svarar gärna på frågor och funderingar!

Maila mig så hjälper jag dig med vad du behöver veta.

MAILA MIG

Häng med mig på Instagram!

Nyfiken på att se mina senaste jobb och vad som händer i mitt liv just nu? Kika gärna in i mitt instagramflöde.