Kursen är stängd för denna gången men anmäl dig gärna till mitt nyhetsbrev för att få info om när den släpps nästa gång!

I många år var jag en renodlad dagljusfotograf som ALDRIG använde blixt. Jag tackade nej till jobb efter jobb som krävde blixt, samtidigt som jag slet mitt hår över bilder som inte alls blev som jag ville, framför allt under dessa mörka vintermånader. Till slut fick jag nog av att vara rädd och bestämde mig för att lära mig och VÅGA.

Idag gör jag 80% av alla uppdrag under vinterhalvåret med blixt. Oavsett om jag är utomhus eller inomhus så vet jag hur jag ska sätta upp min blixt. Jag älskar fortfarande dagsljus och att använda det när det går, men jag känner mig trygg att använda blixt när det behövs och det vill jag att du också ska känna!

Amanda Falkman

FOTOGRAF GÖTEBORG

"ÄNTLIGEN finns en grundläggande blixtkurs på svenska (skånska) för oss som VILL men inte har massa förkunskap eller orkar lyssna på en störig amerikansk snubbe. Lisa pratar på ett sätt så att alla blixtnoviser förstår och hennes Basic Blixt-kurs känns både genomarbetad och generös på innehåll."

Sagt om kursen...

Låt blixten bli din kompis!

Tänk dig att du står på en plåtning. Det är en regnig eftermiddag i november och ljuset är OBEFINTLIGT. Bilderna blir brusiga och färgerna känns helt off. Tidigare har du känt paniken krypa i dessa situationer, svetten som runnit i nacken, hur ska du lösa det här och samtidigt ha en nöjd kund?

Men när du sätter upp din blixt känner du dig inte längre som en bluff, du har ju koll på det här! Du vet vilka justeringar som behövs när det inte blir som du hade tänkte dig, du behåller lugnet och kan till och med skämta lite med dina kunder samtidigt som du rattar inställningarna så det blir riktigt snyggt. Ingen mer kallsvett när det känns som att blixten har tagit över hela uppdraget, det är du som har kontrollen på situationen och bilden! Tänk dig min kurs som din personliga pepp och trygghet i kameraväskan!

Vad du kan vänta dig

Kursen kommer ge dig en stabil grund att stå på så att du kan komma igång och jobba med din blixt. Vi går igenom den grundläggande tekniken, hur jag sätter upp min utrustning och vad du behöver i kameraväskan. Vi kommer tillsammans gå igenom bilder där jag använt blixt och jag kommer gå igenom alla inställningar och hur jag tänkte när jag tog bilden. Enkelt och lättförståeligt så du kan komma igång direkt och våga ta uppdrag som kräver blixt!

"Förklara för mig som att jag är ett barn!"

Glöm alla snubbiga tech-dudes på youtube, jag håller det superenkelt och långt ifrån konstiga ord och massor av teknik. Jag lovar att du klarar dig långt på bara en enda ljuskälla! Faktum är att på 95% av alla jobb jag gör med blixt använder jag bara en ljuskälla, du kommer inte behöva ruinera dig ELLER känna dig korkad när du ser min kurs!

- Tekniska grundkunskaper (jag lovar att det inte är så svårt som det låter!

- Vilken utrustning du behöver

- Vad du ska tänka på när du köper en blixt

- Vilken ljusformare jag använder på ALLA uppdrag och varför det är den bästa.

- Hur du ska tänka när du ställer både din kamera och din blixt in för att få det resultat du vill ha

- Hur jag redigerar blixtbilder

- Följ med Behind the scenes när jag fotograferar med blixt och se resultatet

- Fyra olika setups med blixt som du kan testa direkt

- Genomgång av bilder jag har tagit, hur jag satte upp blixten, alla inställningar och varför jag gjorde de valen.

- Fyra uppdrag med checklistor så du kan använda dina kunskaper

- Personlig feedback av mig i vår Facebookgrupp.

Vad du får lära dig:

... fotograferar mestadels i naturligt ljus

01.

Du kanske har använt en blixt monterad på kameran ibland, men är redo att bemästra blixten istället för att blixten ska bemästra dig!

... vill få bättre kontroll över ljuset

02.

Alla uppdrag går inte att göra invid ett stort fönster och i golden hour (tyvärr!) Hur löser du ett uppdrag i lysrörsljus en grå vintereftermiddag?

... inte vill släpa massor av utrustning

03.

Jag vill alltid ha så lite saker som möjligt med mig och har hittat ett sätt att fotografera med blixt utan att det känns krångligt och svårt!

FAQ

Vad behöver jag för utrustning?

Du kommer få en utförlig genomgång på vad jag rekommenderar att du har i din kameraväska för att komma igång med att plåta med blixt. Har du bara en blixt av speedlite-typ så kommer du riktigt långt! Jag är en minimalist när det gäller prylar och kommer mestadels visa hur du klarar dig på EN ljuskälla. I övrigt rekomenderar jag att du behöver ett stativ, en sändare till din blixt och en ljusformare för att komma igång och fotografera. Men du kan gå kursen även om du inte har hunnit få hem din utrustning!

Jag fotograferar bara privatpersoner, är kursen relevant för mig?

Absolut! Många av mina uppdrag är lifestyle uppdrag och blixten har räddat mig många gånger under vinterhalvåret. När ljuset försvinner och vi behöver hjälpa dagsljuset på traven är blixten oumbärlig oavsett kund. Ingen mer rörelseoskärpa när du plåtar barn inomhus i november!

Vad behöver jag för förkunskaper?

Denna kursen riktar sig till dig som redan kan grunderna i fotografi, det vill säga du har koll på slutare, bländare och ISO. Eftersom jag jobbar med manuella inställningar när jag fotograferar med blixt är det bra om du också kan det!

fotograf Malmö

Jag har tappat räkningen på hur många kollegor jag har hört som delar samma rädsla för blixtfotografering, som har tackat nej till uppdrag eller undvikit vissa typer av jobb bara för att de inte vågat hantera en blixt. Så kan vi ju inte ha det! Nu är vi mitt i den mörkaste tiden på året och vad passar då inte bättre än att våga öppna nya dörrar och hitta nya möjligheter, inte bara för kreativitetens skull utan också för att öka dina inkomster. Så blir kompis med din blixt och gör de här mörka månaderna framöver lite ljusare – och samtidigt tacka ja till nya kunder och fler uppdrag!

Undrar du något?

Vill du fråga mig något gällande kursen?

Släng iväg ett mail så svarar jag på allt du funderar över!

MAILA MIG

Häng med mig på Instagram!

Nyfiken på att se mina senaste jobb och vad som händer i mitt liv just nu? Kika gärna in i mitt instagramflöde.