Jag är så glad att ni har valt att boka mig för en fotografering! Här har jag samlat lite information som är bra att läsa igenom innan vi ses.

Vanliga frågor

Vad gör vi om det regnar eller om vi blir sjuka?

Vad ska vi ha på oss?

Är vädret dåligt eller ostadigt så bokar vi om! Blir ni sjuka så bokar vi också om, boka hellre av med kort varsel än att dyka upp krassliga. Bäst bilder blir det utan röda näsor, vattkoppor eller utslag!

Det absolut viktigaste är att ni trivs i det ni har på er. Men vill ni ändå ha lite råd i vad ni kan tänka på så kommer några tips här!

 • Det är fint att använda färger som harmonierar med varandra t ex beige/blått/grått/vitt och låta färger gå igen i era respektive outfits. Det behöver absolut inte matcha perfekt. Men ni färgglada och brokiga i er stil så ska det självklart synas i bilderna!
 • Undvik gärna stora tryck och loggor då det lätt tar mycket fokus.
 • Ta gärna med lite olika alternativ eller tänk lager-på-lager, speciellt om det är kallt ute, hellre en tjock tröja än en stor dunjacka. Det är lätt att förändra och variera era bilder genom att ta på sig en kofta, byta skjorta, eller varför inte ta med accessoarer ni gillar? En cool hatt eller en blomsterkrans kanske?
 • Bilderna får längre livslängd om ni försöker titta efter era tidlösa plagg, tänk att bilderna ska hålla att titta tillbaka på om 20 år utan skämskudde!
 • Ska vi förbereda något?

  Det bästa ni kan göra är att försöka se till att varje familjemedlem är mätt, utsövd och pigg! Ta gärna med någon liten muta om blodsockret eller motivationen tryter hos de små.

  När får vi våra bilder?

  Hur får vi använda digitala bilder?

  Ca en vecka efter fotograferingen skickar jag ett webbgalleri med era bilder. Ni kan räkna med ca 50 bilder per session. I samband med leverans av webbgalleri får ni även en digital faktura för fotograferingen.

  Ni får printa och sprida bilderna till era vänner och familj hur mycket
  ni vill, det är de till för. Så länge bilderna används privat, go nuts! Om ni använder bilderna på sociala medier blir jag jätteglad om ni anger mitt namn eller taggar mig!