Vilken dag vi har haft idag! Jag började dagen genom att sjunga för Simon, han var lite svårväckt… Eftersom vi hade ett fullspäckat schema idag så var det bara att lämna den varma sängen på vårt grymma hotell Holliday Inn, packa väskorna och checka ut. Först gick vi ner och åt frukost på samma ställe som vi ätit varje dag i San Francisco, Boudin! Efteråt hade vi en halvtimme ungefär innan vår båt till Alcatraz skulle gå, så vi gick och kikade på sjölejonen som ligger och solar sig i hamnen här. Simon tyckte att deras brölande var fantastiskt roligt och stog och gapskrattade och spelade in ljudet på sin iPhone…! Sedan var det dags att gå och ställa sig i kön för turen till Alcatraz. Vi hade hört massa bra om rundturen från Johanna och Rickard, så förväntningarna var höga. Väl på ön blev vi verkligen inte besvikna! Man får hämta ut en mp3-spelare och hörlurar som man sedan blir guidad runt på fängelset med. Helt grymt bra och superintressant! Efteråt gick vi omkring lite i trädgårdarna och kikade på alla måsar som har Alcatraz som sitt hem. Men även om detta kan tyckas som en lagom dagsutflykt så hade vi mycket på dagsordningen kvar! Nästa punkt var att hämta ut vår hyrbil som ju ska vara vår bästa kompis de närmaste veckorna. Efter väldigt mycket tjafs med uthyraren (han fick för sig att vi inte hade betalt extra för att vi är under 26) fick vi äntligen ut vår bil och begav oss ut genom stan. Med hjälp av en nyinköpt gps tog vi oss över Golden Gate, så fantastiskt vackert! Målet var Muir Woods, en stor redwoodskog ett par mil utan för SanFran. Det går verkligen inte att förklara redwoodskogarna, hur galet höga träden är, sagostämmingen och känslan av att vara väldigt, väldigt liten. Hur många bilder man än tar så kan man inte förmedla hur vackert det är. Man behöver liksom ljuden, lukten och solen som värmer på huden för att riktigt känna hur otroligt fint det är. Vi gick omkring i skogen i ungefär 2 timmar innan vi tog sikte på dagens slutdestination, Napa Valley. Vi hittade ett billigt motell med lite tveksam doft här i rummet, men vi är ändå väldigt nöjda. Jag bjöd Simon på trerätters middag med ett gott vin och nu har födelsedagsgrisen däckat här bredvid mig. Egentligen var det han som skulle skriva dagens blogginlägg, men vi hoppas på att han håller sig vaken imorgon kväll och kan berätta om dagen då istället. Imorgon bär det av mot ett par vingårdar för lite vinprovning, sedan styr vi kosan söderut mot Santa Cruz och Monterey.

20192118

13

1611171512141097568

21